Presidentens sida

Erika Hedblom - President för rotary västra hamnen

Temat för mitt president år 22/23 är "Transformation & Tradition". Transformation innebär att en förändring sker och all förändring är inte transformation.  Något som utmärker transformation är att komplexiteten är hög och att resultatet inte är helt förutsägbart.  Under åren med pandemi så har vår klubb gått igenom en transformation från fysiska möten till digitala möten. Komplexiteten kring detta har varit hög och resultatet har inte varit förutsägbart. Med tiden så anammade fler och fler den tekniken som vi erbjöd och klubben kunde hitta en gemenskap även om vi inte kunde ses. Efter pandemin så genomför vi en ny transformation - alla ska vi vänja oss med nya former av hybridliv där vi dels träffas fysiskt och en del föredrar digitala möten.  Detta både i våra arbetsliv/post arbetsliv som klubbmöten. Komplexiteten är fortfarande hög och vi vet inte resultatet än.
 
I våra föreläsningar så finns ofta transformation som en stor del. Det är personer som berättar om olika intiativ och projekt som leder från ett nuläge till ett oförutsägbart resultat. Oavsett om det handlar om MFF mot rasism  eller hur journalismen har behövts transformerats från tidning till digital, till att Malmö nya konstmuseum kämpar för att göra Malmö Stads konstskatt synlig för allmänheten. 
 
Tradition står för att påminna och utbilda i Rotarys traditioner. Kring värde och visioner. Knyta an till historien för att kroka i framtiden på bästa sätt. 
 
Rotary Västra Hamnen är en fantastisk Rotaryklubb och min förhoppning under mitt presidentår är att vi ska kunna träffas mer och mer, att klubbmedlemmar känner sig peppade på den energi som våra fysiska möten ger. Transformationen från pandemi till mer normaltillstånd kommer ta tid och vår klubb är redo att härda ut för att återigen bli en plats för utbyte, stöd och utmaning. 
 
Jag är exalterad och ödmjuk inför uppdraget att få leda vår klubb under 2022/2023.  Med på resan finns en bra styrelse, som jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Ett beslut vi har tagit är att jag som president och vår inkommande president Jens Grips delar på arbetet mer. Som frånskild mamma har jag mer tid en vecka än den veckan då jag har min dotter Bea. Därmed så tar Jens ansvar för de veckorna då jag behöver fokusera mer på att vara mamma och de veckorna då jag har mer tid så tar jag mer tid för presidentskapet. 
 
Förutom att vara president för Rotary Västra Hamnen så är jag en IT konsult på Publicis Sapient där jag arbetar med Digital Transformation och hjälper företag att navigera i den förändringsprocess som behövs för att bli effektivare digitalt.  Jag har sedan tidigare varit politisk engagerad arbetat i flera valrörelser på valbar plats till både kommunfullmäktige och riksdag. Jag har en dotter på 7 år och en hund. Övriga intressen är köra turer på min motorcykel, gå på klättergym, boxas, yoga, lyssna på musik och gärna ut och dansa på klubb. Ibland är jag DJ och spelar allt från heavy metal till house och disco. 
 
Är du nyfiken på vår klubb är du alltid välkommen som gäst. Kontakta mig på hedblom.erika@gmail.com om du vill komma och besöka klubben eller bara vill veta mer om oss.