Våra projekt
 
Projekt inom samhällstjänst
 
Medlemmar på Fontänhuset 
Syfte & mål: Att stötta medlemmar som inte har råd med t ex träningskort eller busskort
Beskrivning: Vi stöttar med pengar från klubbkassan för varje föredragshållare som föreläst i vår klubb
 
Kvinnor på Fontänhuset 
Syfte & mål: Att stötta kvinnor som inte har råd att ta t ex cellprov eller dylikt kopplat till kvinnlig hälsa
Beskrivning: Vi stöttar med pengar till specifika ändamål när vår kontaktperson ber om det
 
Årets tema: Läsning
Under året 23/24 ligger fokus för klubben på att verka för ökat intresse av läsning, i en tid då intresset för läsning går ner vet vi att läsning bygger samhället. 
 
 
New Generation
 
Rotary Västra Hamnen arbetar aktivt med flera skolor, universitet och nätverk i Malmö-regionen. Projekt har genomförts med bl a Västra Hamnens skola, SVEA-skolan, Borgarskolan och Procivitas. Vi har också nära kontakt med Malmö Universitet. Som yrkesnätverk kan vi bidra med både kontakter och mentorskap samtidigt som arbetet inom New Generation på ett naturligt sätt bidrar till att hålla klubben ung! 
 
Som organisation erbjuder Rotary flera spännande samarbeten och möjligheter genom lokala projekt, nationella utbildningar och internationella utbytesprogram. De många ledarskaps- och utbytesprogrammen är öppna för alla ungdomar att söka.
 
För dig mellan 15 och 18 år
Rotarys olika program för ungdomar ger deltagarna minnen och kunskaper för livet. Ex ettårigt ungdomsutbyte, sommarutbyte, lägerverksamhet i Europa mm. Ledarskapsutbildningen RYLA (Rotary Youth Leadership Awards). 
 
För dig som är över 18 år
Ex Ett år på college i USA via Georgiastipendiet. Lägerverksamhet i Europa mm. Ledarskapsutbildningen RYLA Advanced. 
 
För dig i karriären
Rotary har ett 70-tal olika läger och serviceprojekt för deltagare upp till 24 år. I Skåne finns sedan ett par olika Rotaract-klubbar som riktar sig till "unga vuxna" men du är självklart också hjärtligt välkommen att besöka oss i Västra Hamnen. Vi är en klubb med ungt sinne och mycket energi! 
 
Läs mer på rotarystudent.se eller kontakta oss direkt om du har frågor.