Krögaren Nina Christensson är inte rädd för att misslyckas. På ett bananskal halkade hon in i Malmös restaurangbransch för sjutton år sedan och sedan dess har hon byggt sig ett mindre imperium. Senaste projektet är Slagthuset MMX om 8500 kvadratmeter. "Jag säger ja till allt. Fram tills jag vet vad det egentligen handlar om", säger Nina Christensson i Besöksliv. 

Nina är verksam som ordförande i Visita Södra men också med restaurangerna Bastard, Smak och en rad uppdrag vid sidan om. Lägg därtill nyöppnade Slagthuset MMX.

Nina kom från början på hotell Sheraton och kom in i arbetet att ta ansvar för restaurang. Det stora matintresset kom hemifrån. Framförallt från hennes mormor som hade cocktailpartyn. Nina startade catering från sitt hem och det gick bra fram till Nina fick barn två. I samband med det så blev det aktuellt att ta hand om restaurangen på Malmö Konsthall. Hon fick förslaget av en vän inom marknadsföring att skapa en scrapbook för att visa sitt koncept. Malmö Stad gav henne tillståndet att starta SMAK. 
När Nina kom till SMAK så var det första gången som hon var i ett riktigt restaurangkök. Nu har Nina har haft SMAK i 18 år. Den restaurangen ligger henne varmt om hjärtat. 
 
En av Ninas kockar Andreas ville starta restaurang och de startade Bastard. Den har nu funnits i 10 år. 
 
Strandhuset vid Sibbarp är det senaste projektet som Nina har varit med och drivit till en början. 
 
Nina drivs av att bygga koncept kring mat, matentreprenörskap. Gro’up är en matverkstaden med underrubriken ”Eatable ideas”. Det är ett socialt projekt som Nina är med och driver där man dels kan laga mat och få rådgivning. Det är en plats där de hjälper andra att utveckla sina matidéer. Folk ska komma dit med sina idéer och de får hjälp att göra verklighet av dem. Gro 'up ser en styrka i samarbeten och kunskapsdelning. Tyvärr har projektet avslutats nu och Nina har idéer att det kan komma i en annan form i framtiden.
 
Nina säger att hon inte är rädd att misslyckas.